| Home | Odgoj matica | Proizvodi | Pcelarske teme | Linkovi | Kontakt |

 

Od trmki do desetoramnih DB

 

Djoko Zečević

 

Rođen sam 17.jula, leta Gospodnjeg 1947 . Živim u Novoj Varoši u naselju "Brdo".
Potičem iz pčelarske porodice, pradeda Djoko( požive 114 godina ), imao je po 100 "trmki"-vrškara. Ja se aktivnije bavim pčelama od očeve smrti 1987. godine.
Član sam Udruženja pčelara "Zlatarka" iz Nove Varoši i predsednik istog već četiri godine. Član sam izvršnog odbora SPOS-a za Zlatiborski okrug i predsednik Asocijacije pčelarskih društava i udruženja Zlatiborskog i Moravičkog okruga sa sedištem u Užicu. U Asocijaciji sam predsednik upravnog odbora. Nosioc sam diplome "prof. J. Živanović", Zlatne značke i zvanja "Zaslužni pčelar", brojnih pohvalnica, zahvalnica i povelja za pčelarstvo.
Kuća mi je na prostoru "vazdušne banje Zlatar" na 1200m/nv na kojim visinama su mi i pčelinjaci.
Pčelarim sa oko 100 desetoramnih DB košnica sve dubokom antivaroznom podnjačom. Pčele su mi na dve lokacije na prostorima opštine Nova Varoš. Jedan pčelinjak je u selu Komarani a drugi na padinama planine Zlatara neposredno uz RH centar "Zlatar" za prevenciju kardiovaskularnih oboljenja.
Sa 50% društava sam seleći pčelar i to na bagremovu i suncokretovu pašu. Proizvođač sam
matica po sistemu "Jenter" za sopstvene potrebe i nešto viška za kolege i prijatelje. Cvetni
prah i propolis sakupljam sopstvenom metodom (naročito propolis) o čemu pripremam članak za časopis "Pčelar". Od preparata pravim na bazi meda "ProPomed", zatim "KoSpoMMed", propols kapi 20%, , Propolis mast 10,20.30%...
Posedujem sledeće vrste meda: Monoflorni sa sledećih destinacija (bagrem i suncokret) kao i
med iz stacioniranih pčelinjaka sa padine planine Zlatara a to su livadski i šumski.


Copyright © 2006 Djoko Zečević, Web design by Milan Jovanović